Samhällets krav på unga

Har ni någon gång funderat över vad samhället har för krav på oss unga och varför kraven ser ut som de gör?
Hur går det till när man till slut förväntas överprestera i allt man gör. Och med samhället menar jag då människorna runt omkring oss, som tex lärare, föräldrar, vänner, media och arbetsgivare.
Detta utvecklas såklart väldigt tidigt inom oss, som löpeld. Pressen stiger och så gör även våra kunskaper inom dessa områden.
Det handlar inte längre bara om att ha EN passion och EN talang. Nu snackar vi multitasking - man ska kunna : laga mat, sminka sig, vara snygg i håret, ha moderiktiga kläder, världens bästa pojkvän/flickvän, ha toppbetyg i skolan, tjäna pengar, ha nyaste telefonen, körkort, snyggast rum/hem och kunna sjunga/dansa/träna/måla tavlor/sy kläder. Det handlar framförallt om HUR bra man gör dessa saker. Och nej, tro inte att du kan komma undan om du hafsgör någon av dessa saker för då kommer någon att döma dig på 3 sextondelssekunder. Med en blick kommer du att bli underlägsen.
Sen när blev det så här då?
Jo kära vänner, det ska jag berätta för er!
När vi började bry oss om vem alla är i grupp, när vi inte längre såg varandra som individer utan som en enorm sammansmält massa!
"Hur klär man sig då man ska på stan?, i skolan?, på festen?, hos Jenny"? Well you name it, helt plötsligt drar man slutsatser om hur allting SKA vara.
Helst ska man ha någonting annorlunda som ingen har men ändå vara precis som alla andra och gud förbanne dig om du sticker ut för mycket.

Tycker ni verkligen att dessa krav är realistiska?




Kommentarer
Postat av: Shanelle

Jo, men detta håller jag med om!

2012-02-06 @ 17:11:42
URL: http://shanormark.blogg.se/
Postat av: Syster

Bra skrivet, syrran.

2012-02-06 @ 17:12:02
URL: http://rebeccamarkgren.blogg.se/
Postat av: joanne

Bra skrivet!!! Har tänkt så sjukt mycket på just detta och jag tror det krävs att påminna sig själv och andra om kraven som oftast ställs helt omedvetet!

2012-02-06 @ 17:26:06
URL: http://anteckningar.devote.se

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Be nice:

Trackback
RSS 2.0