Klippt och klart

Jag är en sådan person som blir less på kläder jag äger och även på sådant jag sällan använder. 
Det bästa botemedlet mot detta är att gå lös med saxen, idag blev en bikini från GT offer;)
 
före
efter
 

blogg.se hungerstrejkar?

Blogg.se har strejkat, kanske fått för lite att tugga på den sista. Mitt fel..
Nåväl, idag har jag övningskört och jobbat några timmar så nu ska jag strax käka middag.
Annars är jag så otroligt taggad på veckan som kommer, mer om det lite senare för nu ska jag se ett avsnitt av Paradise hotel Danmark. 
Puss
 

Cykeltur

På grund av en inflammation jag fått i ryggen kunde jag inte jobba idag, men istället tog mig ut i det vackra vädret för en cykeltur runt strandpromenaden. En av de få sakerna jag faktiskt älskar med skellefteå är älven och miljön runtom, nästan förtrollande vackert.
 
 

Det tar sig

Jag är numera en stolt ägare av:
4 tallrikar
2 asietter
2 skålar
4 glas
2 bunkar
2 kaffekoppar
3 matlådor
en smörkniv
en visp
en konservöppnare
en stekpanna
en vattenkokare
mått
 
Så man kan väl säga att jag äntligen har kommit en bit på väg vad gäller köksartiklar;)
 
Mina fina skålar (bild från google)
 
 

Vuxenpoäng

Idag köpte jag en stekpanna. 
Nu ska jag laga mat. 
Duktig tjej. 
Hejs!
 

Trälle

Dagens outfit, torsdag på trälle. 
Lilla sällskapet och maskinen ikväll kommer att bli supernice
TAGGA
 
Sydde ihop en klänning från bikbok med en kjol från gina och detta är resultatet^
bälte - okänt
 

Mörk till ljus

Igår blev det färgrond 2 och jag är supernöjd med resultatet, delvis för att färgen inte ser ut som de andra jag brukar göra och för att vi lyckades ljusa upp det så många steg :)
 
Varma och kalla toner som blandas ger alltid ett livfullt hår.
 
Före 
 
Efter folieslingor
 
Efter folieslingor & ljusarefärg (färdiga resultatet) 
(utan  blixt)
(med blixt)
 
 
Det är alltid lite klurigt att fånga färg på bild, men här är några som jag tycker gjorde färgen rättvisa:)
 
 

Kycklingförgiftad


Ja, ibland är det okej att tycka synd om sig själv. Speciellt när man vaknar klockan 5 efter fyra timmars sömn och mår superkasst. 
Kräktes minst 8 gånger och hade rejäla kramper i magen. 
Fick dock svaret på vad detta var när jag ringde vårdcentralen i morse - kycklingförgiftning. Vilket inte var så konstigt då jag hade käkat kyckling både till lunch och middag igår...
Så kära vänner, det jag ville berätta var att man bör passa sig från att äta alltför mycket kyckling;)
 
 
 
 

Symtom, komplikationer, behandling och diagnostik

Symtombild och inkubationstid beror på typen av smitta. I allmänhet har toxinförgiftningar en kort inkubationstid (några enstaka timmar till ett dygn), medan den vid infektionerna brukar vara något längre och för vissa smittämnen upp till veckor. Symtomen inkluderar oftast diarréer, kräkningar, magsmärtor och ibland feber. 


Dagens

Vit tröja - Vila / Grå kofta - HM / Lila väst - Carlings
 
Idag ska jag jobba ett antal timmar och sedan göra en spännande färgförändring på en gammal vän! Kommer att bli så jäkla nice, bjuder på bilder då det är klart;)

promme

Tog mig ut i det vackra vädret på en powerwalk vilket var det bästa jag gjort på länge. 
tyvärr hade jag klätt mig alldeles för väl och svettades därför mer än en svenne i afrika - dvs ganska mycket:)
nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch mvh / svettmonstret

Långt hår

Vid efterfrågan har jag bestämt mig för att göra ett inlägg med hur jag sköter mitt hår, det är därför viktigt att tänka på att alla dessa knep kanske inte fungerar för just dig.
 
  • Som ni vet tvättar jag inte håret mer än nödvändigt, och för mig innebär detta ungefär 2 gånger/vecka beroende på aktivitet. 

  • När jag tvättar mitt hår är det därför viktigt att det rengörs från restprodukter, olja, smuts och annat sot och damm som finns i håret. Om du som jag inte tvättar håret under "längre perioder" behövs det fler än en schamponering. 

  • Oftast schamponerar jag botten två gånger och kramar sedan ut schampot i längderna. Jag masserar sedan upp ett härligt lödder, se till så att ni inte trasslar till det här;)

  • Efter schamponeringen sätter jag i en vårdande inpackning (förr torrt, skadat och överpreparerat hår) vilken jag börjar att applicera i längderna och sedan jobbar uppåt - tänk på att en för fet inpackning som inte sköljs ordentligt kan göra ditt hår ännu fetare.  Medan en lagom mängd däremot går efter regeln lika-löser-lika och tar med sig överflödigt fett vid ursköljning.  Verkningstid 30-60min! Ta en kaffe under tiden vettja;)

  • Sedan sköljer jag ur inpackningen ordentligt och tillsätter balsam (denna också för torrt,skadat och överpreparerat hår). Samma sak här, lagomt med balsam och du slipper det överflödiga fettet. Dock kan man i princip aldrig ha för mycket balsam i längderna!!!  Låt verka 2 min och skölj. 

  • Till sist sköljer jag med kallt vatten vilket återförsluter strået ytterligare. 

  • Då mitt hår fortfarande är blött borstar jag genom det FÖRSIKTIGT. (håret är extra elastiskt då det är blött och därför extra känsligt) Här delar jag även in min bena, vilket är mycket lättare att göra då håret är blött och lättare att forma. 

  • Nu när håret har torkat en sisådär 25% vill jag med hjälp av ett leave-in-balsam bevara fukten i håret och motverka friss. Jobba in i längderna och arbeta uppåt. 

  • När mitt hår har torkat ungefär 75% och endast är lite fuktigt kan man välja att låta det självtorka helt eller att applicera ett värmeskydd och föna det på låg värme- vilket jag i de flesta fallen gör om jag har bråttom;)

  • Då jag fönar håret riktar jag den alltid nedåt så att man inte blåser upp småhåren och "vänder på fjällskiket". (Kan visa detta i en video framöver)

  • Till sist använder jag min älskade arganolja vilket ni sett hur jag applicerar i föregående inlägg. 

  • Om jag plattar håret gör jag det innan arganoljan och då använder jag mig även av värmeskydd också! 

  • Mellan tvättarna håller jag håret fräscht med torrschampo och ifall nödvändigt även toupering. 

    PUUUHH, ni har nu klarat er igenom en "Simone-tvätt-med-styling". Tror ni mina nära går i taket då det är dags för schamponering eller ;)?

Mat


Hallå i stugan! De senaste dagarna (och kommande veckorna) kommer ni troligtvis inte se mycket av mig. 
Ska nämligen jobba i princip varje dag, vilket känns bra då jag har en massa att inhandla till lägenheten.
Nåväl, nu ska jag äta en kaka och se på tv :)
Annars då? Saknar solen...
att detta ens får kallas sommar. pfft

Tacksam


Jag har så mycket att vara glad över, bokade alldeles nyss en resa till Göteborg med min grabb vilket kommer att bli en oslagbart bra vecka! Samt att jag har lite hårjobb på gång nu vilket alltid får mig på bra humör. Har även haft några toppenbra dagar med Elsi här i Skellefteå. 
Nu ska jag bara krypa ner i sängen och vara tacksam. 

Längtar!

Lycklig

Jag har ÄNTLIGEN fått tag i en lägenhet, drömläge och superfräsch. 
Kunde helt enkelt inte ha blivit bättre. Flyttar in den 15 augusti, så nu sitter jag och funderar på vad som kommer behövas i mitt lilla bo! 
Ska bli så kul, åh vilken lycka:)
 
 
 

Lägenhet


Imorgon mina kära vänner åker jag till Umeå för att kika på en lägenhet, mer än så kan jag dock inte avslöja. 
Min frånvaro här på bloggen beror på att jag har alldeles för fullt upp med att njuta, så jag hoppas att ni gör detsamma nu då solen äntligen har valt att dyka upp här i kalla norrland! Ryktas att det blir 24 grader imorgon!?, JATACK

Överraskning

En minut efter att jag hade publicerat föregående inlägg fick jag ett sms som lydde: "Vad ska du göra nu gumman?:)" vilket jag svarade "tänkte ringa dig sedan göra en tidig kväll:)". Någon stund senare fick jag ytterligare ett sms "Åh, vad bra! Måste packa upp från peace men ringer dig sen." Detta tyckte jag var lite konstigt då jag visste att tjorven hade varit hemma några timmar och haft god tid för uppackning. Nåväl tänkte inte så mycket mer på det, tio minuter senare ringer telefonen. 

-"Gumman kolla ut från ditt fönster så får du se något spännande". 
Jag flög upp från soffan och ilade iväg mot fönstret (i vardagsrummet) 
Överexalterad försöker jag få nån skymt av detta spännande.. "IIIIHHHH, vilket fönster?????" 
"Ditt fönster älskling!" 
När jag kikar ut så står han där, min prins med blommor i handen, glimten i ögat och världens  största leende på läpparna.
Själv är jag så lycklig att jag inte kan kontrollera mig, springer ner för trappen och praktiskt taget överfaller honom.
 

Så romantiskt, så overkligt och så fruktansvärt underbart att du ligger här vid min sida, håller om mig och att jag får somna i Din famn.


Sommar

Sommaren börjar smått smyga sig på och jag njuter verkligen. 
Imorgon kommer äntligen min älskling hit efter en veckas bravader på Peace&love. Behöver jag ens berätta hur mycket jag längtar???

 
 
 
 

RSS 2.0