Lussebullebak och klappar

Hola läsare! Idag har jag gjort en massa vettigt jag inte hunnit med pga sjukdom och skolarbete.
Handlat julklappar i mängder. Så går det då man har storfamiljen och se på fan, har även skrivit ett inlämningsarbete. På så vis ser jag mig även helt läxbefriad den här veckan och tar mig friheten att baka lussebullar? lussekatter? saffransbullar? Jani, månganamn på dessa krussiduller men goda är dem och göras skall dem. Av mig, mästerkocken Simone.
Omnomnomnom

Piggare

Mår ganska mycket bättre idag så nu ska jag bara tokvila hela dagen tills jag blir 100% feberfri och mina halsmandlar återfår sin normala omkrets.
Såhär lugnt och skönt ska de vara idag:)

Lägesupdate:

Idag var ingen bra dag eller natt heller för den delen. Sov sammanlagt två minuter och "steg upp" klockan 06.00.
Vad mer? Tja min feber steg till 39.6 och läkaren konstaterade att jag hade en okänd virusinfektion i kroppen, sedan skickade han hem mig där jag nu har intagit sängläge med 3 filtar, två påsar halstabletter, ett alvedonpaket, en vattenflaska samt en uppsättning av varma yllekläder så nu har febern äntligen börjat sjunka dock verkar det som att jag måste stanna hemma på måndag och överge min underbara klass.

explosion

Holy moly!!! Mår pissdåligt nu, verkligen usch. Mina halsmandlar kommer snart att explodera och ifall det inte händer så kommer jag dö av undernäring eftersom att allt jag fick ner till middag var lite chai-te.
Men nu ska vi inte deppa, bjuder på två underbart vackra bilder från våra senaste lektioner då jag var friiisk.
Over and soooo out.

Halsmandel

lltid lika kul att vakna med halsmandlar större än två paltar en timme före klockan ringer och inte kunna somna om..
Tänker härda idag för jag har bara två lektioner, men vettesjutton om jag kommer ta mig till Skellefteå i helgen. Nä kära föräldrar. Bänkar mig här i soffan med lite plugg och en skål halstabletter tills jag är kurerad!
Lockarna har jag gjort med min kära konlocktång från gorgeous:)

Skaffat brilloooor

Måste ju erkänna att jag är ganska cool i dem ändå;)

En gång för alla.

Den finns på APOTEKET och ser ut precis såhär:

Julstjärna

Powernapade i 2 timmar, väcktes av mamma, sprang in i stan för att hämta ut teaterbiljetter, köpte en enorm och superfin julsjärna i naturvitt, prövade en tröja och blev kär, gick hem igen, slängde ut alla kläder på golvet, rensade skiten ur garderoben, möblerade om, målade naglarna och läste 20 sidor i min engelskabok.
Den originella planen såg ut ungefär såhär: ZZZZZzzzZZZZZzzzzzzzzzZZZZzzzzzzz..... osv osv tills alarmet skulle ringa klockan 07.00 imorgonbitti.
Kan jag bli såhär brun igen, tack?

Mot jobbet

Där jag befinner mig ikväll och senare ska jag klippa Daniana<3
Ha en uuuuunderbar kväll alla och njut åt mig ni som inte ska jobba!
Jag och Elsi säger tjingtjing!

Hantverks med pitoter och Qi-nånting.

Detta är alltså pitoter, also known as : Knorrar, kottar, skruvar.. Well you name it;)
Rena benor och snygga indelningar skare va!
Skruvmakaroner
Discokrull
Sedan fick vi göra någor lite mer sleek, en Qi+nånting jag absolut inte vågar mig på att stava. Fin va? Denna av mig:)
Dock fick vi inte använda några produkter så vissa småspret sticker ut och är lite allmänt jobbiga. Ah.. perfektionist.
Mmmmm glansigt. Nomnom.

All black

Hade tagit en massa fina bilder på vår hv-lektion idag, men virrpanna som man är glömmer man såklart skiten på skolan. Jättekul!
Så ni får helt enkelt nöja er med att se en extremt osmickrande bild på dagens fantasilösa outfit:)
Svart på svart = sant.

Hallonmousse med vit choklad á la Simone

*Börja med att vispa 5 dl grädde riktigt fluffig
*Ta sedan fram de frysta/färska hallonen ca 3-4 dl och värm dem i mikron mosa dem sedan våldsamt med en gaffel. (bra tillfälle att avreagera sig, jag lovar de kommer inte ta illa upp;))
Häll sedan över de varma hallonen i den vispade grädden och rör om tills den får en jämn rosa färg
Nu till den riktiga delikatessen, vit choklad. Dela gärna upp bitarna i mindre delar medan du låter vattnet koka upp i vattenbadet.
Lägg de färdighackade bitarna i en skål ovanpå en kastrull med kokande vatten
När det börjar ryka från kastrullen ska man röra konstant tills...
Chokladen är helt smält. Då är det dags att röra ned den i hallonmoussen
När den sedan är färdigvispad är det bara att hälla över den i små skålar och dekorera valfritt..
Här ser ni det fina upplägget i en matlåda då jag har lovat att bjussa klassen på min specialité. Här rev jag lite vit choklad över som dekoration, sen ska jag nog lägga på lite hallon också.
So there you have it! Lätt som en plätt, någonting att variera kladdkakebakandet med. Nyttigare, godare och simplare att göra dessutom ;)

De omtalade byxorna

Fördelen med att bo i en annan stad är att de snygga plaggen finns kvar i alla storlekar som är slut på andra ställen:)
-Nicole
Nackdelen med långa ben är att saker som sitter tight (jeans) oftast blir alldeles för korta i benen, men äsch sådana petitesser då de sannerligen sitter som en smäck!

Två aktuella

I fredags mediterade vi på våran VI-timme och nu på fredag har jag lovat att bjussa på min specialité. Vad det blir får ni se då! Nomnom..
Nu ska det studeras lite hår&kemi inför provet. Och ifall veta hur en kluven hårtopp ser ut i mikroskop har ni det här. Den är alltså inte bara delad i två som det kan se ut. Den är heeeeeeelt spårad. Detta beronde på att kitt (som ligger i hårstrået som skydd avtar ju äldre håret blir) avtar i längderna eftersom att håret är för gammalt 40cm långt hår = ungefär 4 år gammalt och därav frigörs firbrillerna i hårstrået. Små kablar som håller ihop fiberstammen.  Detta låter säkert jättekomplicerat, men det är bra att kunna så man förstår tyngden av att regelbunden klippning är viktigt!
Får rysningar av den här bilden..
Hopkrupen, mediterande Simone. Harmonisk bild.

Hujedamig

linnea om Svar::
hej, jag har två frågor! 
Hur mycket olja ska man ha i håret ? 
Jag är brunett men skulle vilja ha slinger eller övergå till blond igen, något tips för att få det på bästa sett utan att gå till frisören?
IP: 95.155.200.150
Hejdär! 
Du ska ha i så mycket att du känner att det är jämnt fördelat över hårbotten/längderna om du vill ha de i hela håret. För mig brukar det räcka med två matskedar ungefär eftersom att jag bara har det i botten! :) 
Åh blir rent ut sagt skogstokig när jag ser sånt här. Innan jag började på frisörlinjen hade jag egentligen inga större problem med hemmafärgningar så länge det såg bra ut. Men det som inte står på ICA-färgen är vilken procent väten har och på så vis kan du omöjligt veta hur resultatet blir! 
Men om du vill ha ett billigare alternativ kan du gå till en frisörskola där priserna är kraftigt reducerade och tro mig att betala 300-400kr är så mycket mer värt än att betala 80kr för något som kostar 2000kr och flera års slit att rätta till! 


jobb

Ingen bra idé att äta lunch och se på tv när de opererar världens fetaste tonåring.
Resulterar i att man tappar matlusten gaaanska fort. Nåväl, snart bär det av mot stan för jobb. Lika kul varje gång att jobba en lördag medan alla andra är ute och roar sig.
Sedan ska jag öppna hår&kemi-boken för att lära mig det första kapitlet som vi har prov i på tisdag.

Svar:

Klara om ricinolja: Vad ska den hjälpa mot?
Svar:Ricinoljan ska alltså få håret att växa men det ska också hjälp mot torr hårbotten och torra längder. Ungefär som arganoljan fast ett billigare alternativ!
Lina om ricinolja: Ska man ha den innan man duschat?
Svar:Jajemen, massera in och skölj sedan ut efter 30-45 min:)
Anonym om önskelista: Var finns plattången att köpa?
Svar: Än så länge har jag bara hittat den på internet på lite olika sidor, men den säljs säkert hos vissa salonger också:)
Den här skönheten spanade jag på inne på Topshop. Superfin, men det är ju några år kvar innan studenten så den fick inte följa med hem.. ;)

Önskelista julen 2011

I år hade jag ingen fantasi så det får bli att önska sig lite nytt till produkthyllan och förhoppningsvis få byta ut min lilla skruttplattång.

 

·        GHD:s plattång – purple dream

·        Make Up Store – reflex cover dark

·        Kerastasé ciment thermique – värmeskydd

·        Foxy curls – lockspray

·        TIGI – (rockaholic) Rock my world – mjukgörande kräm

·        Deo - Biotherm

·        The body shop – Body butter, pink grapefruit

·        Presentkort på Mias Lustgård (inredning)

·        Eller presentkort på någon av dessa: Bikbok, HM, Åhléns, Vero Moda.

 


Skolan

Kvar på skolan.
Vi slutade egentligen kvart i 11 men jag passar på att göra bort en del skolarbete som har legat och skräpat, nu sysslar jag med lite entreprenörskap. Mycket intressant må jag säga. Känns faktiskt ganska skönt att får det gjort.
Återkommer med något fint inlägg ikväll.
Visste ni förresten att grundaren till Åhléns hette Johan Petter Åhlén (egentligen Andersson, men eftersom att så många hade det namnet fick han ta Åhlén istället) ?

GHD - limited edition purple dream

Å visst är den en dröm..
Högst på önskelistan i år står en GHD-plattång som ska få mig att överge min trogne följeslagare gama. En riktig skönhet, don't you think?

Bilder från vår hårvård

En massa in process-bilder ligger nu uppe på vår klassblogg för att avnjutas.
frisorelva

Glitter

Idag har jag använt min glittereyeliner som jag fick i goodiebagen från MUS. Lite knepigt att få det täckande eftersom att jag inte hade någon svart eyeliner under, men he duger i min värld:)
Här har ni även liiiite bättre bilder på håret, men imorgon tänkte jag lägga upp före och efter-bilder på alla i klassen. Ojoj vad stora förändringar vissa har genomgått, Emma klippte över 15 cm tror jag..

1/16-1/38

Nyfärgad och detta resultat fick jag alltså för 95:-. Jappsi, inte mycket alltså haha ;)

Money well spent

Topshop
Beyond retro
BikBok
GT
GT
Missääy - är redan såld på det till vänster.
Missääy
Cubus (köpt innan GBG)
Ja, det var mina fynd iaf och mina góbitar från Vagabond får vi ju såklart inte glömma.

back in tooown

Packat upp ur väskan och är supertaggad för en skolvecka med mina bästa. Puss

Ja, jag vet att jag är sämst=)

Japp då kan vi konstatera att jag är sämst på att blogga då jag reser, men man får stressa av på loven har jag hört så den som vågar klaga på min uppdatering får passa sig;)
I Göteborg har jag iaf hunnit införskaffa mig ett par nya svarta jeans (det var bannemig på tiden) tre jättefina linnen, två mysiga tröjor, ett par skor, tre nagellack, ett par örhängen, smarta dragkedjeklämmor från weekday och ja.. jag tror det var allt. Men det sjuka är att jag fortfarande har 1 000kr kvar. Tur det för annars hade stora feta släkten blivit utan julklappar haha;)

blöthårsfrilla

Gick och la mig med blött hår igår vilket resulterade i en kaotisk morgonfrilla. Inte så nice med andra ord, därför kommer jag att måsta ta hjälp av alla medel för att fixa detta.
Godmorgon förresten. Vilket vackert väder vi har här i Göteborg, not so much i norrland va? Haha;)
Kanske kör på den här frillan idag annars får det bli standardlockarna!

utväxtfärgning

Skulle egentligen ha färgat min utväxt idag men backade i sista stund då jag insåg att frisörtvåorna ska färga håret på oss ettor nästa vecka. Så istället för att betala 1300 riksdaler för några slingpaket får vi det fixat gratis istället;) How great?
Kul att jag alltid lägger upp skolavslutningsbilder då jag skriver om min utväxt, detta beror faktiskt på att jag hade en awesome färg då.

Fin tröja fult hår

Varit på stan en snabbis med syster och snart bär det av mot skolan för att kolla på deras rep och föreställning. Kom ni också ifall ni befinner er i Göteborg!
Har fyndat två superfina plagg idag, är kär tror jag minsann. Nu ska jag kila för jag måste dejta min nya tröja. Puss
Och ungefär såhär nöjd är jag över min utväxt, funderar ärligt på att söka upp nån skitsalong och färga den för typ 200 kr, typ värt ändå.

Nya pjucks

De satt som en smäck.

Locktips

Tänk på att aldrig röra lockarna då de är varma eftersom att de fixeras först då de är kalla. Ifall du inte har tid att vänta finns det vissa föner som har kalluftsblås som påskyndar processen, och när de är svala är det bara att spraya :D

RSS 2.0