Sytt

Mor min och jag hjälptes åt att fixa till klänningen som var gjord för tjejer med melontuttar. Som tur var gick den att rädda!
Åker till Umeå senare idag för att färga utväxten och träffa mina underbara vänner. Lämnar troligtvis datorn hemma så ni får ha en trevlig helg och ett gott nytt år kära vänner! :)

Julaftonsoutfit 2

 
Tröja - Bikbok
Jeans - Dr Denim
Armband - Turkiet
Nagellack - Depend
Läppstift - MUS dare
Hår - Rapunzelofsweden

How to - Romantiskt hår

För att göra denna uppsättning behöver du: Plattång, hårspray, glansspray, värmeskydd, hårnålar, pinnkam, gummisnoddar och en sektionsklämma.
Bild 1. Börja med att locka håret till riktiga skruvar så att det blir ungefär 5-10cm kortare. Använd värmeskydd!
Bild 2. Sätt in eventuellt löshår. Dela upp håret i fyra sektioner, sätt undan håret i nacken med en gummisnodd.
Bild 3. Välj om du vill ha en mer hästsvansliknande uppsättning, eller en mer "utsläppt". Toupera det övre håret och forma det som önskas. Använd hårspray! 
Bild 4. Håll håret i den form som önskas, dra ut lockarna med fingrarna.
Bild 5. Sätt fast håret med klämmor, försök gömma undan dem så att de inte syns. Om du tycker att det verkar svårt, försök hitta klämmor så likt din egen hårfärg som möjligt! 
Bild 6. Toupera håret framtill i tunna sektioner och fäst så mycket du önskar bakåt.
Bild 7. Spraya med hårspray och glansspray så det håller sig fräscht hela kvällen. 
Bild 8. Om du vill kan du nu gå lös med accessoarer, vad vet jag du kanske vill ha en enorm rosett, pärlor eller glitter i din uppsättning. Bara fantasin sätter gränser. Detta är också en bra utgångspunkt om du skulle vela fortsätta och göra en uppsättning där du fäster lockar som du själv önskar. 
:)
 

Julafton #1

Firades i Skelleftehamn hos mor min där vi såg kalle anka och hans vänner, åt hela kvällen (klassiskt), hade julklappsutdelning och såg tomten är far till alla barnen. En mycket traditionsenlig kväll alltså och imorgon blir det julafton numero dos med resterande familjemedlemmar :)
Är detta definitionen av "lika glad som ett barn på julafton?" ;)

Slingor i utväxt

Hjälpte som sagt Maja att trolla bort utväxten och den här bilden la hon ut på sin blogg tillsammans med en fin text. Blir alltid lika glad då jag hjälpt någon känna sig nöjd över sitt hår ♥
Gjorde väldigt tunna folieslingor och till slut blev det väl över 90paket.. En hel del med andra ord! 
http://majaochlinneaa.blogg.se/

Nordanå

Utan att tänka mer på de 18 minusgraderna som visades på termometern, krigade vi oss ut till Nordanå för att åka på dammen a lá Central Park New York. Var riktigt trevligt förutom att jag tappade känseln i tårna och lyckades snubbla över en spricka i isen. 
Jimmy tyckte det var trevligt att ligga på isen och kolla instagram så jag lät honom hållas ;)
 
Om jag måste betygsätta skulle det se ut såhär:
Isen : 2/5 toasters.. motivering: dåligt spolad, djupa sprickor och liten yta
Sällskapet: 4/5 toasters.. motivering: duktig åkare, bra samtalare, instagramaddict
Mysfaktorn: 5/5 toasters.. motivering: mysbelysning, härlig julmusik med lite jazzkänsla och snötyngda träd
Vädret: 0/5 toasters.. motivering: har fortfarande ingen känsel i tårna :(

Fiskis

Ikväll ska jag åka skridskor och jag är såååå jävla taggad att ni inte förstår! 
Visste ni förresten att jag var konståkerska en gång i tiden? ;)
 
Känner mig alltid så jäkla puttenuttig i flätor men jösses vad bekvämt det är och faktiskt rätt fint då man har lite extra hår (hehe) 
 
 
 

Pyntat

Nu är inte granen naken längre utan blivit klädd i silver och lila. Fick även ett ryck och pyntade lilla krukväxten också. Resultatet är väl.. spännande ;)

Bitter*****

Det här var en dag som började rätt bra och sjönk till botten på ett par timmar på grund av ett missförstånd. Kan väl säga att jag har varit rätt bitter sen dess. Som tur är kommer mina tre pinglor hit ikväll och Maja ska få bli av med utväxten, så jag hoppas att mitt humör kommer sluta på topp!
Fake it til´ u make it.. Visste ni förresten att jag vääääldigt sällan ler med tänderna på kort? 
 

Halken, check!

Då hade man halken avklarad! Det var garanterat topp 10 av de roligaste sakerna jag gjort i mitt liv och skulle göra om det alla dagar i veckan om jag var tvungen. Som partner in crime hade jag Hanna och nog jävlar kan brudar köra bil vill jag lova ;)
 
Fick glida runt i bland annat en Audi TT.. 

Blondies

Klippte två långhåriga blondiner idag och fräscht blev det må jag säga!
 
Bilderna jag tog på Linneas hår blev tyvärr suddiga så jag får försöka ta nya sen!
 
 

Stylingtips

Förra veckan kom jag på en brilliant håridé så jag bestämde mig för att plocka fram trippeltången :)
Så enkelt som att våga 3/4delar av håret och låta resten vara rakt resulterade i en riktigt avslappnad, skön, hårkänsla! Try it, och om du inte äger en trippeltång räcker det med att fläta håret när det är blött och låta det torka över natten. 

X-lash

Är med och tävlar om X-lash på www.urbanstyle.se/moa där vi även skulle kommentera våra bästa skönhetsknep och inte så otippat var min om hårinpackning. 

Fördela jämnt över schamponerat hår och låt verka i en timme, skölj ur och tillsätt balsam = du kommer nu ha babylent hår! 
 

Vad är Xlash ögonfransserum?
Xlash är framtagen för att göra dina ögonfransar naturligt längre och fylligare. Många vill förbättra sina ögonfransar för att få ett mer personligt utseende. Xlash har förnyat kosmetikan. Nu kan du få längre och fylligare ögonfransar som håller över tiden. Xlash ger dina ögonfransar styrka med hjälp av naturliga ingredienser. Många ser resultat efter bara några veckor. 
(Produkten är godkänd av läkemedelsverket)
 
 

Arghavans hår

Som jag tidigare visade bilder på under färgprocessen. Det vi gjorde var alltså att avfärga håret i olika steg, sedan gjorde vi en infärgning med CT som tyvärr blev lite guldig och nu ett par veckor senare kompletterade vi med en glossing som är ny i wellas färgsortiment Illumina. 
Det blev helt otroligt vackert och jag dör lite varje gång jag ser hennes naturliga lockar. Visst är de fina?
Älskar färgen och om jag någon gång ska bli brunett igen så har jag tänkt mig något liknande.. dock känns det lite avlägset än ;)
 

Nostalgitripp

Efter riskettan bestämde jag mig lite spontant för att gå förbi min gamla högstadieskola och träffa mina gamla lärare. De blev glatt överraskade över att se mig och glädje visades även från min sida. Tänk att man kunde bli så glad över att se sina lärare. 
Gjorde sedan turen ännu längre och besökte mina lärare från låg-och mellanstadie samt mina dagisfröknar.. som hör och häpna, mindes mig utan att jag ens presenterat mig. Sjukt! Hittade även ett par riktigt charmiga bilder på mig från min dagistid och passade på att julpyssla lite med barnen. 
Har med andra ord haft en riktigt trevlig dag, fylld av nostalgi och trevliga möten. 
 
Nu saknas det bara en återträff med alla gamla klasskamrater!

klumpeduns

Idag har jag haft en såndär dag då allt bara går käpprätt åt.. Ja ni förstår. Inledde morgonen med att peta mascara i ögat, brände mig sedan på trippeltången och till sist spillde jag mjölk på en kille i matsalen. (sorry) 
Känner därför att det är säkrast att krypa ned under täcket och inte kliva upp förrän till sommaren. Eller ja imorgon klockan 07.00 då jag ska göra mig klar innan riskettan. 
PUSS
 

DLS

Nyårsklänning, check! 

Kör på less is more med den lilla svarta i år, tanken är att jag ska bära den på min 18års-dag också så jag är himla nöjd! 
 

PW

Kom just in från en timmes lång PW i det härliga vädret. Kommer nu låta som en tvättäkta norrlänning då jag verkligen önskar att overaller hade varit snyggt för i helvete vad bekvämt det skulle vara! Om man ändå vore fem år ibland..
Bjussar på en gammal outfit i brist på annat:)

Stickat

Linne - Vila
Kofta - SALT
Flätat - egengjort

Jessie blev klippt

I torsdags fick Jessica sig en ny frippa, klippte bort det slitna och imorgon ska lilla utväxten bli ett minne blott :)
 
Efter föning:
 
Efter plattång och toupering:

Curly

Lockat med löshåret isatt, kan inte låta bli att känna mig lite som guldlock :)

Forever hold my hand

Simone testar
Young Hands - Kevin Murphy

En snabbt återfuktande handkräm som innehåller föryngrande extrakt av blomman Immortelle. 
Doften är fantastisk!
 

Om en månad..

Idag är det precis en månad kvar tills jag blir 18år och myndig.. Kan inte riktigt förstå det själv! En månad!?
WIIIHI
Från min födelsedag förra året:)

VK:s framsida

Idag har jag hunnit med att hamna på förstasidan av VK och vara med på informationskväll för niorna. Jappjapp nu är jag riktigt slut så bänkar mig i soffan(sängen) med lite kvällsfika efter hårt arbete ;)
"Simone Markgren går frisörprogrammet på Dragonskolan i Umeå" 
lyckat att den enda dagen man väljer att inte fixa håret så hamnar man i tidningen.. hade dock kunnat se värre ut så får nog vara tacksam för det!

Julmys

Inledde söndagen och den första advent med riktigt julmys! 
Hjärtat har jag gjort med en stor pepparkaksform och en ljusslinga :) (enkelt och billigt, sen kan man ju byta form då man blir less)

Utväxt - fixad!

Nu har jag äntligen fått min utväxt fixad.. blev lite guldigt första gången jag skulle fixa den så idag la vi i lite slingor för att jämna ut kanten. Men som ni ser är jag rätt mörk i mig själv och det kan därför vara svårt att få till det med endast ljusarefärg. 
 
Före - OMG (mitt hår är nytvättat och ser sjukt äckligt ut pga det guldiga)
 
Efter:
fräscht va! (ser alltid lite randigt ut då det är nyslingat)

Läggning

 

Nytt


Glitterbh- HM
Tunika- Salt
 

RSS 2.0