Hårmyter

Myt nummer 1

Håret växer mer om man klipper sig! FALSKT
Sanning: Klippning stimulerar ej hårväxten, dock håller sig håret fräschare längre och du slipper nöta av håret från topparna och uppåt. Kom ihåg att ett trasigt hårstrå inte kan repareras utan bara tillfälligt limmas igen.
Myt nummer 2

ICA/Kicks/Åhléns-produkter gör mitt hår mjukt och är bättre än produkter från frisörsalonger! FALSKT
Sanning: Produkter som anses vara billigare innehåller till största del vatten och silikoner som limmar igen fjällskiktet på ett skadligt sätt, håret blir fetare och svårare att behandla. Produkter som Björn Axén kan verka bra, men sanningen är den att det är ett produktföretag som köpt "hans namn" och har inga som alls krav på att produkterna ska innehålla de ingredienser som de från början givits. Satsa därför på bra produkter från en salong.

Myt nummer 3

Massage stimulerar hårväxten! SANT
Det stämmer bra att hårbottensmassage stimulerar hårväxten. Då man masserar hårbotten ökar blodcirkulationen och på så vis tillförs näringen vidare mot hårsäckarna där tillväxten sker. Tänk på att man även talg-produktionen kan öka vid massage, var därför skonsam när du masserar så du slipper det överflödiga fettet. Detsamma gäller vid schamponering, massera varsamt!!

Myt nummer 4

Man måste använda schampo för att rengöra håret! FALSKT
Sanning: Lika löser lika! Dvs att ett bra balsam även rengör. Läs på om balsammetoden ifall det låter intressant.
Myt nummer 5

Blekning är det värsta man kan göra! FALSKT&SANT
Sanning: Blekning sliter mycket på håret, men med rätt styrka på väten och kontroll över processen ser man till att allt går som planerat. Det finns även skonsammare blekningar som inte sliter lika mycket, men sanningen är den att vid flertalet mörkfärgningar så ökar risken för uppkomsten av svåra allergier. Tänk därför på att aldrig andas in ångorna från hårfärg!

Myt nummer 6
Leave-in-balsam motverkar statisk elektricitet! SANT
Sanning: Många leave-in-produkter innehåller popsitivt laddade joner som ser till att de minusladdade jonerna från schampot neutraliseras. Balsam innehåller även dessa ämnen som är: katjonaktiva joner med positiv laddning, men ifall du upplever att ditt hår är extra statiskt kan det vara nödvändigt att använda en leave-in-produkt för att slippa flygigheten.
Om du behöver en ny frippa eller vill ha viktiga råd så är mitt tips att leta efter det här sigillet!
Detta är ett bevis på att frisören är utbildad och seriös. För extra säkerhet kan du fråga efter gesällbrevet:)

Kommentarer
Postat av: Karolina

Gillar att du informerade om detta, speciellt balsammetoden!

2012-01-04 @ 19:56:15
Postat av: Anonym

Jag har hört att ricinoljan är nu farlig för håret vilket jag aldrig hört förut. Är detta sant? Sägs vara ett nervgift som är dåligt för håret och kan ge en en rad olika sjukdomar osv...

2012-01-05 @ 16:06:03

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Be nice:

Trackback
RSS 2.0