Herrklippning

 
En klippning vi gjorde på våran herrdocks för en vecka sedan, har även blivit en del skäggklippning. Om ni undrar varför en fjärdedel av dockan är gul/orange så har vi övat helblekning och ska inom kort nyansera den för att neutralisera det gula/orange.
 

Guldstaden

Snart är jag på väg till körskolan för att ta min första lektion vilket känns hur skönt som helst! Förhoppningsvis har jag körkortet innan mars nästa år:) Får dock räkna med att det tar lite extra tid då man övningskör i en stad och bor i en annan haha;)
 

Simone

Grattis till mig själv på namnsdagen :) 
 
och en bild som är rätt orelaterad till inlägget men här är en bättre bild på frisyren jag gjorde till våran fisk Blunder inför fashion week   '
 
fotograf: http://limaokeki.blogg.se

Ny header

Om ni undrade vafasen jag höll på med nyss så fick jag ett infall och kände för att ändra lite i designen, för att vara första gången jag prövar detta själv så är jag ändå relativt nöjd och det tog bara.. 2 timmar att få till det haha. 
Nybörjartur;)

Förfärad

Jag som blivande frisör blev minst sagt förfärad då jag såg denna bild på Kenzas blogg.. 
Hon skriver i sitt inlägg att hon ska börja med balsammetoden enligt SLS, i övrigt verkar hon ha full koll på hur metoden fungerar, men det som skrämmer mig är att dessa produkter (förutom Maria Nila) i princip är produkter packade med icke vattenlösliga silikoner, mineraloljor, parabener, sulfater och andra ämnen som förstör och torkar ut håret. När håret packas in i dessa ämnen går det till slut inte ens att styla håret. Oavsett vad det står på dessa produkter och vad det innehåller så är det inte 100%sant, produkter som säljs på livsmedelsaffärer som tex, ICA, COOP m.m har inget större ansvar för vad som händer med håret och vilka ämnen som får finnas i schampon och balsam, samt vilka mängder av dessa som är tillåtna. 
Förstår att detta kan låta som rena grekiskan för vissa av er, men jag som vetat detta länge stressas av att era hår rent ut sagt badar i olöslig skit (ursäkta språket).  
 
 
Jag har själv testat balsammetoden för drygt två år sedan och tyckte det fungerade relativt bra, men sedan jag börjat använda Kevin Murphy som är ett ekologiskt hårvårdsmärke, känner jag att mitt hår blir rent samtidigt får den vård som det behöver. Detsamma gäller för de kunder som vi använder KM:s produkter på i salongen. 
 
Till er som gärna vill testa balsammetoden (BM) kan jag rekommendera att köpa Maxi Wash från Kevin Murphy, som är ett djuprengörande, peelande, detoxschampo. Ditt hår rengörs från alla dessa silikoner, parabener, sulfater och minrealoljor som ligger som en matt beläggning runt hårstråna med enbart ingredienser från naturen och som ej är skadliga för varken hår/hud. 
 
Att tänka på: Ett hår som inte tvättats på ett par dagar behövs schamponeras fler än en gång. Du vet att håret är rent när det löddrar ordentligt. Eftersom att Kevin Murphys produkter är sulfat-och parabenfria behöver du inte oroa dig för att håret ska torka ut.  
 
När ni sedan har rengjort håret från alla konstgjorda ämnen så kan man nu tillsätta ett balsam, för strukturskadade, blonderade hår är Born Again lämpligt, för fina, färgade hår som vill ha volym, Angel Rinse, för lockiga hår som behöver fukt, Hydrate Me Rinse osv... (Svarar gärna på vad för slags balsam som passar er om ni har några funderingar). Balsam från Kevin Murphy kan man skölja ur tills man har en tredjedel kvar eller, skölj därför 4-8 sekunder. Man kan också helt låta Born Again sitta kvar för extra återuppbyggnad, främst i topparna där vården behövs. Jag lovar att det inte kommer att bli fett även om det känns en aning ovant i början!
 
Komplettera gärna med andra produkter från Kevin Murphy för att få den ultimata vården för just ditt hår. Finns massor med makalösa produkter som vi använder oss av i salongen och viktigast av allt - de är milöjövänliga. 
 
Så kära vänner, jag vet att Kenza är en kalassmart tjej med många järn i elden, men för min skull och för mitt sinnes ro skulle jag önska att ni gick till era badrumsskåp/badrum och slänger ut all billigt skit för håret som ni kan hitta! Om inte för min skull gör det då åtminstone för era hår, tro mig, de kommer att tacka er!
 

Från platina till..

En riktigt härlig blandning av kalla pastellblonda nyanser och ljusblonda varma toner. 
Före
 
 
Efter
 
Tanken var att få utväxten att smälta samman med de mörkare slingorna utan att slutresultatet varken skulle bli för varmt eller mörkt och jag tyckte det lyckades väldigt bra! 

(Till frisörintresserade; Vävde folieslingor genom hela håret med Wella CT 9/73 + 7/75 +1,9%vätep. och varvade sedan paket med blondering i utväxt och ovanstående blandning i hästskon för att det skulle flyta ännu bättre) 
 
 

Michelle

I miss you darling!!!

Staying alive

Kundpass idag med herrklippning, styling, bedömning inför permanentbehandling och en nyansering.
Imorgon ska jag göra mellanblonda/mörkblonda slingor på Daniella så kika in för att se bilder lite senare!:)

kofta-Twist&Tango
linne- Bikbok
jeans- Dr. Denim

belong

Nu > Färglära och körkortsteori!

Porträttbilder - Den lilla sjöjungfrun

 
ÅHHH!! Så himla fina:)
Det är Hanna som fotat och redigerat så fint, supertack till henne.

Dagens frippa

Blev en enkel lösning av gårdagens lockar/smutsiga hår med hjälp av en hårsnodd, hårklämma, en kam och hårspray. Om ni vill kan jag göra en tutorial på denna frisyr :)?
 
Har äntligen insett att mitt hår har blivit långt.. och tjockt får den delen

Fashion week

Åhhh!! Den här dagen har varit makalöst bra. 
Vaknade 5, steg upp och åt en mysig frukost med min granne och våra duktiga modeller. Sedan var det smink och hår som stod på schemat. Vårat sagotema var Ariel- den lilla sjöjungfrun och blev hur fabolous som helst! 
Det hade aldrig gått utan det samarbetet som vi hade idag, som sagt kunder verkligen inte vara mer nöjd. 
Hanna har även fotat alla våra modeller så jag lovar att visa dessa bilder inom en snar framtid :)
Så länge bjuder jag på lite "behind the scenes"
Vår blonda Ariel
Fisken Blunder
Krabban Sebastian
... Och till sist en skymt av häxan Ursula med sitt yviga burr
 

Umeå Fashion Week

Att skriva en uppsats som prov är långt ifrån det roligaste jag gjort i mitt liv så efter skoldagens slut vandrade jag hem och nu pluggar jag på något mycket mer logiskt nämligen körkortsteorin. Älskar faktafrågor, det är helt klart underskattat. Skulle bara berätta det innan jag försvinner in i teorins värld igen.
 
ps. Glöm inte att kika på modeparaden på röda mattan genom stan imorgon klockan 12, ni kommer där att få ta del av Dragonskolans frisör-, stylist- och designsamarbete med Umeå Fashion Week enligt temat Sagor

Städvanor

Varning för er som inte gillar städning för här kommer 10 korta fakta om mitt sjuka beteende vad gäller detta..
  • Måste bädda sängen varje gång jag legat i den
  • Prydnadskuddarna ska ligga på ett visst sätt
  • Diskar efter varje gång jag använt något (undantagsvis om jag måste göra något annat i städväg)
  • Kan inte sova om det ligger kläder på golvet
  • Var sak har sin plats... mår psykiskt dåligt om saker och ting ligger på fel ställen
  • Jag placerar allting i mönster, tex i storleksordning, efter färgschema et.c
  • I garderoben ligger linnen, t-shirts, långärmade tröjor, klänningar, jeans, kjolar, sockar och underkläder var för sig
  • Ibland händer det att jag glömmer bort det jag borde göra och istället börjar städa
  • När jag är hos andra städar jag åt dem om det är stökigt (sorry&varsågod)
  • Viker alltid mina påsar till små trianglar




Powernap

Nu ska jag ta mig en välbehövlig powernap innan middagen för att fixa huvudvärken som troligtvis kommer från min spända nacke.. Massage, någon?
 
Jag och kudden hälsar nattinatt

Dagens

 
Stickad tröja - GT
Rosa linne - Hm
Jeans - Dr. Denim
Skor - Vagabond

Born Again

Schampo och balsam från himmelriket, oj ursäkta.. jag menar Kevin Murphy. 
Återuppbyggande för strukturskadat, överpreparerat hår. L-O-V-E
 
 

Purple

Eftersom att jag är en galen tjej med absolut inga fredagsplaner bestämde jag mig för att färga håret lila..
Nä skämtåsido, jag ska korrigera lite gula pigment med en colorfresh som är just lila!
 
För er som har lite gulaktiga toner kan köpa denna för 159kr på Dragonskolans från märket Wella. Färgen är 0/6 och ska appliceras i handdukstorkat hår som schamponerats. Använd INTE balsam! 
 
Tips: Kalla toner fäster jättebra i toppar, speciellt de som är porösa. Applicera därför färgen först i botten/ansatsen, sedan på mellanpartiet och de sista minutrarna av verkningstiden på topparna för att få ett jämnt resultat. 

TV och prov

Efter drygt en veckas blogguppehåll och långa pluggkvällar avslutar jag veckan med att se på tv och bara slappa. Fasen vad skönt, inte helt fel är det heller att komma hem på rummet och hitta en tv där. Tack pappi! 
Nu ska jag bara vara nöjd över att spikat färgtestet och fått A på NK-provet. 
Huvva vad blek jag blivit sen sommaren.. wuää

Fransk manikyr

Jessie gjorde mina naglar i tisdags, fransk manikyr med rundad form blev det. Visst är hon duktig? Det har hållit hur bra som helst!
 
 

plugg och belöning

Steg upp 9 för en timmes träning innan jag skulle begrava mig i plugget. Nu sisådär 5 timmar senare tänker jag inte läsa en sida till. 
Jag har officiellt tagit helgledigt och börjar lördagen med att se på Dance Moms och käka en saftig clementin. 
Syns när vi syns
d
Har inga bilder på denna maskin så ni får nöja er med detta:)

färgteknik

Förra veckan fick vi testa på nya färgtekniker nämligen slices i tre olika nyanser och en grundfärg. Somliga valde en annan teknik med färger i tre olika sektioner, tänkte mig därför att bilder på dagen som gått skulle vara lämpligt! 
jag och jessie - taggade som tusan 
 
Våran docka innan förvandlingen
 
Grundfärgen applicerad
Början på slices i luggen
 
Emma och Moas "färgkeps" 
färga, färga, färga!!!!!
Slutresultatet på våran docka, vad tycks??

träning i regnet

Kom alldeles in från en löptur i regnet, soaking wet och lika lycklig. Fick även besök av en söt liten grannkatt så nu ska jag och Pysse se på X-factor tillsammans ;) 

RSS 2.0