Skötselråd för ett fräscht hår

KommentarTid
sandra om USM:
Hej! Har du några tips på produkter/ allmänna skötselråd för hår som blir slitet väldigt fort?
Ps. Ditt hår är superfint
IP: 213.114.107.34
Hej Sandra! :) Först vill jag bara tacka för att du gillar mitt hår haha, inte varje dag man får en sådan komplimang;)
Det finns några viktiga punkter inom hårvård som ser till att du kan bibehålla en "fräschhet" i håret.
1.Tänk på att inte tvätta håret för ofta, de naturliga fetterna är viktiga för både hår och hårbotten. Ifall du vill tvätta håret varje dag och upplever det väldigt fett kan du tänka på att använda ett milt schampo så att du inte torkar ut håret. Avsluta alltid med balsam.
2.Värmeskydd!!! Oavsett om det gäller föning, plattning eller något annat värmestylande så ska du ALLTID använda värmeskydd. Finns i spray- och krämform.
3.En återuppbyggande inpackning kan göra underverk för ditt torra/slitna hår. Låt sitta i en timme och du kommer se resultat efter några användningar bara.

4.Hårolja. Det finns mängder av oljor på marknaden idag som förebygger kluvna hårtoppar och ger ditt hår en smidighet som kan jämföras med silke. Just nu använder jag arganoljan som är fantastisk för mitt blekta hår. Oljan ska dock inte appliceras i hårbotten utan bara i längderna. Lovar att visa en film på hur man ska använda den!
5.Klipp dig! Var 6e till 8e vecka om du har ett hår som når längre än till axlarna. 
Var uppmärksam och ifall du märker att de ovanstående punkterna inte fungerar så är det absolut dags att kapa några centimeter.

Kommentarer
Postat av: Hilda

Du skriver att man ska klippa sig var 6e till 8e vecka om man har hår längre än till axlarna, men om man har kortare då?:) Vad rekomennderar du då?

2012-02-21 @ 20:24:36

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Be nice:

Trackback
RSS 2.0