Kort hår och färgförändringar

Hilda  ([email protected]) om Skötselråd för ett fräscht hår:
Du skriver att man ska klippa sig var 6e till 8e vecka om man har hår längre än till axlarna, men om man har kortare då?:) Vad rekomennderar du då?
IP: 94.254.100.15
Hej Hilda!
Man bör givetvis klippa sig ungefär lika som ofta även om man har kort hår, men mest för att man vill behålla frisyren och inte på de grunder av att det blir slitet på samma sätt.
Ett kort hår är oftast fräschare eftersom att det har fått sig en nystart och inte är så gammalt. Ett hår på ca 40cm är ungefär 4 år gammalt och har därför varit med om en hel del! Vill du att ditt korta hår ska växa ut behöver du därför inte oroa dig över att det blir slitet lika snabbt som ett långt hår och därför kan du spara det i längre perioder, kanske räcker det om du klipper det var tredje månad och tar hand om det riktigt noggrant!
När vi ändå är inne på hårspåret kan jag passa på att påminna om att ni endast ska färga hela håret EN gång och sedan är det utväxten som gäller. Detta för att vara så snäll som möjligt mot era hår! OM ni vill byta färg eller göra en drastisk färgförändring, tänk då på att låta håret vila mellan behandlingarna så att det inte faller av. Olyckligt det skulle vara. Inte sant kära läsare?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt vackra namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Be nice:

Trackback
RSS 2.0